اینا حرفای بابای من نیست!
آخه چرا اینهمه مردم را میپیچونید.
بس کنید دیگه خ.ر. خودتی.
معمولاً وقتي شرايط سياسي كشور بحراني است وصداي خردگرايي كمتر شنيده ميشود، ترجيح داده ميشود كه كسي مطلبي نگويد و ننويسد. اما من اعتقاد دارم به حكم اهميت سرنوشت كشور و انقلاب، بايد حرف زد و اگر امكان داشته باشد، خطاهايي را كه به نظام و انقلاب آسيب ميرساند كم كرد. جداي از آنكه مسئلة پورزند چيست، علاقهمندم در مورد اين نوع اطلاعرسانيها نقطهنظرهايي را ارايه كنم تا اگر صواب باشد مورد قبول دستاندركاران بيفتد.
1. بايد قبول كنيم كه اين نوع اعترافات به دو دليل مورد قبول واقعي عمدة جامعه قرار نميگيرد:
الف. سابقة اين نوع اعترافات، كه نوعاً پس از رهايي فرد از زندان و تغيير شرايط تكذيب شده است و نمونههاي بسياري داشته است. از سوي ديگر پخش و نشر فيلم شكنجههاي متهمان قتلهاي زنجيرهاي كه نشاندهندة وضعيت رقتآميز اعتراف گرفتن عدهاي از كاركنان يك وزارتخانه از جمعي از همكارانشان و حتي از همسر يكي از آنهاست، و يا نشر بعضي خاطرات كه اخيراً انتشار يافته است، دلايل جدي عدم باور جمعي است. اين روشها، حتي اگر در مورد آقاي پورزند اتفاق نيفتاده باشد، سبب ميشود كه پذيرش اين اعترافات براي بينندگان دشوار شود. اين امري طبيعي است. با تهديد و ارعاب نميتوان سابقة ذهني را تغيير داد؛
ب. در همه جاي دنيا براي آنكه مخاطبان امكان پذيرش ادعاهاي رسمي را داشته باشند، نبايد اطلاعرساني فقط در جايي كه مورد علاقة حكومت است، صورت پذيرد. اين كار بحقي است كه وقتي در مصاحبة آقاي ناظمزاده و يا وحيد صادقي روشن ميشود كه خدعه و حيلهاي به كار بردهاند، توضيحات كافي و عقوبت لازم و فوري براي آن در نظر ميگيرند، ولي وقتي بايد توقع داشت كه اينها مورد پذيرش وجدان عمومي قرار گيرد كه در ساير موارد هم همين اطلاعرساني و همين عقوبتها با همان سرعت مطرح شود. مثلاً هيچ معلوم نشد كه بالاخره محتواي حرفهاي فرشاد ابراهيمي را چه كسي تعقيب كرد و چرا پيگيري قضايي محتواي نوار، تبديل به پروندة «نوارسازان» شد. يا وقتي رسماً در جرايد اعلام شد كه يكي از نهادها در جريان سفر رئيسجمهوري به شيراز، عكس مصدق و خاتمي را منتشر كرده تا بين مردم پخش كند و حضور مردم را به جمع مليـمذهبيها كه آن روزها بهشدت زير فشار بودند، منسوب كند، هيچكس نفهميد كه اين پرونده چه شد. و بالاخره آيا كسي مورد عقوبت قرار گرفت يا خير. فراموش نميكنم پس از آنكه ادارة اماكن نيروي انتظامي بسياري از هنرمندان را احضار كرده بود و اين ابهام ذهن دولت و رئيسجمهور را به خود مشغول كرده بود، و در حالي كه به دليل بياطلاعي و نامة پراحساس فرزند و همسر آقاي پورزند، پيگير جدي مسئلة احضار روشنفكران و اتهامات آقاي پورزند بوديم، يكي از مسئولان عاليرتبة نيروي انتظامي به بنده از وضع بد روابط اخلاقي و سياسي آقاي پورزند گزارش داد. او مشكل اصلي پورزند را اين ميدانست كه ليست بالابلندي از نويسندگان و شخصيتهاي فرهنگي كشور را ارايه كرده كه از رضا پهلوي كمك دريافت ميكردهاند. گفت: ما آنان را آورديم و تحقيق كرديم و معلوم شد در مورد همة آنان دروغ ميگويد و ابهام از پروندة آنان رفع شد. او اين را بهحق خدمتي در حق نيروهاي فرهنگي ميدانست (و البته به من اجازه داد كه اين مطلب را به صورت علني نقل كنم وگرنه اينجا مطرح نميكردم.)
بنده همانجا و بعد هم در جلسة دولت پيشنهاد دادم اگر ميخواهيم حرفهاي پورزند مورد قبول قرار گيرد، با همان شدت بايد اعلام كنيم كه بنا به تحقيقات نيروي انتظامي دامن اكثر قريب به اتفاق اهل فرهنگ و هنر و قلم، حتي اگر جزو ناراضيان و مخالفات حكومت باشند، آلوده به وابستگي به خارج نيست كه معالاسف اعلام نشد. اين تبعيض در اطلاعرساني، بخواهيم يا نخواهيم ذهن جامعه را با شك و ترديد مواجه ميكند.
2. به سود هيچ كشوري نيست كه اگر با عنصري فاسد در حوزة فرهنگ برخورد كرد، بيآنكه دليل محكمهپسندي داشته باشد، همة اهل فكر و فرهنگ جامعه را مورد تهديد و تحقير قرار دهد. روش امام جمعة محترم موقت اين هفتة تهران، خلاف اين منطق بود كه براي پورزند طلب مغفرت ميكردند و همة مخالفان سياسي و فكري خود را مورد خطاب قرار دادند كه گويا از خبر يك فاسق، كه هيچ ارزش حقوقي ندارد آبرويشان برباد رفته و هر كس در اين مدت با شوراي نگهبان، قوة قضائيه و مجمع تشخيص مصلحت اختلافنظر داشته در خط پورزند بوده و براي تضعيف نظام كار كرده. البته كساني كه در تمام اين مدت عليه شخص رئيسجمهوري، دولت و مجلس هرچه خواستند نوشتند و كردند اصلاً نظام را تضعيف نكردهاند و «مأجور عندالله» هستند.
3. پيشگوييها نيز دليل ديگري بر باور نكردن قضاياي سياسي است. روزنامهاي مينويسد كه همهچيز را از پنج ماه قبل در مورد پورزند ميدانسته است. پس از آن، سيستم قضايي هم به همان نقطهنظر ميرسد. ادعاي ورود چمدان پول به داخل كشور از سوي يكي از چهرههاي سرشناس سياسي– مذهبي مطرح شد، ولي هيچكس نميتواند آن چمدانها را بيابد. اينها باور اجتماعي را كمرنگ ميكند.
اينم متن شعر: نام جاويد وطن صبح اميد وطن جلوه کن در آسمان همچو مهر جاودان وطن اي هستي من شور و سرمستي من جلوه کن در آسمان همچو مهر جاودان بشنو سوز سخنم که هم آواز تو منم همه جان و تنم وطنم وطنم وطنم وطنم بشنو سوز سخنم كه نواگر اين چمنم همه جان و تنم وطنم وطنم وطنم وطنم همه با يک نام و نشان به تفاوت هر رنگ و زبان همه شاد و خوش و نغمه زنان ز صلابت ايران جوان ز صلابت ايران جوان ز صلابت ايران جوان |
ندا را ندیدند زن مصری را دیدند.
یک شعاری که مردم میدادند و این هم کلیپش
مراسم چهلم شهدا بهشت زهرا
هشتم مردادماه هشتاد و هشت
حضور زهرا رهنورد
آیتالله حسینعلی منتظری، تعطیلی بازداشتگاه کهریزک به دستور آیتالله علی خامنهای را اقدامی در جهت «اغفال مردم» دانست و گفت که نمیتوان با تعطیلی یک بازداشتگاه، «تمام گناه را به گردن یک ساختمان» انداخت.
بازداشتگاه کهریزک که در جنوب تهران واقع شده، هفته جاری به دستور آقای خامنهای، به خاطر نداشتن «استانداردهای» لازم تعطیل شد.
این بازداشتگاه، محل نگهداری بسیاری از دستگیرشدگانی بود که در اعتراض به نتیجه انتخابات در راهپیماییهای مسالمت آمیز شرکت کرده بودند.
آقای منتظری امروز چهارشنبه در پاسخ به نامه میرحسین موسوی، محمد خاتمی و مهدی کروبی به مقامهای جمهوری هشدار داد که هرچه سریعتر «رشته امور» را از دست «یک عده افراد نامتعادل و اسیر توهمات و تمایلات خطى و گروهى» خارج کنند.
سه رهبر اصلاحطلب چندی پیش در نامه مشترکی از مراجع تقلید شیعه خواسته بودند که در برابر بازداشتها و رفتارهای خشونتبار با دستگیرشدگان سکوت نکنند و برای آزادی زندانیان اخیر تلاش کنند.
آیتالله یوسف صانعی، آیتالله عبدالکریم موسوی اردبیلی و آیتالله اسدالله بیات زنجانی مراجع تقلیدی هستند که در پاسخ به این نامه از ادامه بازداشت معترضان در زندانها انتقاد کرده و خواستار آزادی آنها شدهاند.
آقای منتظری با «بحرانی» خواندن وضعیت کنونی ایران، «ندانمکاری و بیتدبیری بعضی مسئولان» را عامل آن دانسته و از چنین شرایطی به شدت ابراز نگرانی کرده است.
به نوشته این مرجع شیعه، چنین وضعیتی موجب نارضایتی «اکثریت قاطع مردم» از حاکمیت شده و فاصله آنها را با نظام جمهوری اسلامی بیشتر کرده است.
در بخش دیگر این نامه، از مقامهای جمهوری اسلامی خواسته شده که عوامل «بحرانی» کنونی را شناسایی کنند و با دادن پاسخی «معقول و قانع کننده» نارضایتی مردم را برطرف کنند.
آقای منتظری تاکید کرده که مردم ایران «فهیم و دانا» هستند و در صورتی که «خطاکاران واقعا مجازات نشوند، قانع نخواهند شد.»
این مرجع شیعه همچنین از «واداشتن» نیروهای بسیج و سپاه برای «برادرکشی و سرکوب مردم» در جمهوری اسلامی انتقاد کرده و پرسیده است: «آیا هدف از تشکیل سپاه و بسیج براى برادرکشى و سرکوب مردم بود؟»
وی باردیگر، اعترافها از بازداشتشدگان اخیر که «تحت شکنجه و زور» اخذ شده است را «فاقد» مبنای شرعی و قانونی اعلام کرد و خواستار محاکمه علنی عاملان این اقدامات در دادگاهی «عادل و بیطرف» شد.
آقای منتظری پیش از این در پاسخ به سئوالات محسن کدیور گفته بود که اگر مسئولان «به زور یا فریب و تقلب بر منصب بمانند، مردم باید عدم مشروعیت و مقبولیت آنها را در نزد خود و برکناری آنان از منصب را با رعایت مراتب امر به معروف و نهی از منکر... ابراز داشته و بخواهند.»
این مرجع تقلید شیعه در بخش دیگری از پاسخ خود به آقای کدیور، مقامهای جمهوری اسلامی را به طور غیرمسقیم متهم کرد که «بر اساس چماق و ظلم و تجاوز به حقوق دیگران و تصرف غاصبانه و تغییر در آراء مردم و کشتن و بستن و بازداشت و شکنجههای قرون وسطایی و استالینی و ایجاد خفقان و سانسور روزنامهها... و زندانی کردن عقلا و نخبگان جامعه به بهانههای واهی و تحمیل اعترافات به امور خلاف واقع» عمل میکنند.
پارلماننیوز: کمتر از یک هفته مانده به چهلم ندا آقاسلطان یکی از کشته شدگان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری، حجت الاسلام مهدی کروبی به دیدار خانواده او رفت تا ضمن ابراز همدردی با پدر، مادر و دیگر اعضای خانواده وی، یاد و خاطره ندا و دیگر جان باختگان حوادث پس از انتخابات را گرامی بدارد.
به گزارش اعتماد، مهدی کروبی در دیدار با مادر ندا با بیان اینکه هیچ کدام از ما از تقدیر و سرنوشت باخبر نیستیم و هیچ کدام نمی دانیم چه حوادثی در انتظارمان است، گفت؛ «حوادثی که رخ می دهد به اندازه یی بزرگ است که غم و اندوه فراوان به دنبال دارد. ندا خانم در درون تظاهرات بوده، تیری آمده و به قلب جوان معصومش اصابت کرده است و وی جان باخت. خب این تیر از کجا آمده؟»
کروبی خاطرنشان کرد؛ «مقدمات انتخابات فراهم شده، همه برای شرکت در انتخابات مشوق بودند، انتخاباتی برگزار شده، مردم تشخیص داده اند نتایجی که اعلام شده متاسفانه بر خلاف انتظارشان بوده و چون این نتایج بر خلاف انتظارشان بود، بی محابا و خودجوش به صحنه آمده اند.»
کروبی با اشاره به اظهارات برخی که حرکت اعتراضی مردم را به خارجی ها نسبت داده اند، گفت؛ «تمام احزاب چپ و راست تلاش کنند، نمی توانند نصف این جمعیت را به خیابان بیاورند. مردم رایشان را می خواهند. می خواهند بدانند رایشان کجا رفته است.»
دبیرکل حزب اعتماد ملی نظم خودجوش مردم در راهپیمایی های اعتراضی را بی نظیر توصیف و تاکید کرد؛ «مردم برای نظم و حرکت تاکید داشتند. حتی به طور خودجوش از طرح شعارهایی که شائبه عبور از خط قرمز داشت هم پرهیز می کردند و خود به خود جلوی این شعارها را می گرفتند.»
کروبی جان باختن معصومانه ندا و بازتاب های آن را مورد توجه قرار داد و گفت؛ «فرزند عزیزی که جان باخت، نهایت معصومیت و مظلومیت بود که در داخل و خارج بازتاب گسترده یی داشت. مرگ ندا هم مظلومیت مردم ایران را در این شرایط فریاد زد و هم از تضییع حق جلوگیری کرد و ان شاء الله آثار سودمندی را در حال و آینده نصیب مردم می کند.»
کروبی با بیان اینکه مرگ حق است و هیچ کس نمی تواند از آن فرار کند، با اشاره به تاثیر جان باختن ندا آقاسلطان گفت؛ «مرگ ندا از آن دست رخدادهایی است که تا سال ها و حتی قرن ها در خاطر مردم می ماند و همین حوادث خود سرفصل و مبداء تاریخی می شود. ندا آقاسلطان به تاریخ و به حرکت های مردم پیوست. مظلومیت مرگ ندا آنچنان زیاد بود که همه را ناگزیر به واکنش کرد و دیدیم که همه اعم از حاکمان و غیرحاکمان نامه نوشتند. ما هم تلاش مان این است که حرکت مردم را زنده و بالنده نگه داریم.»
کروبی تاکید کرد؛ «تداوم ابهامات موجود به معنای پایان جمهوریت نظام است و همه باید تلاش کنیم جمهوری اسلامی همچنان پابرجا بماند.»
در ادامه دیدار دبیرکل حزب اعتماد ملی با خانواده آقاسلطان، هاجر رستمی مطلق مادر ندا آقاسلطان به مهدی کروبی گفت؛ «ما در اوایل انقلاب و در جریان انقلاب دوشادوش ملت برای استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران حضور داشتیم اما انتظار ما از نظام این نبود که فرزندان مان کشته شوند.»
مادر ندا با اظهار گلایه از سخنان سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران و عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما گفت؛ «مرگ ندا یک طرف، اظهارات این دو یک طرف که یکی فرزندم را هنرپیشه و مرگ او را ساخته و پرداخته کامپیوتر می داند، دیگری هم ندا را یک هنرپیشه معرفی می کند.»
وی گفت؛ «این اظهارنظرها بیش از مرگ ندا برایم تلخ و دردآور بود.»وی گفت؛ «ندا هم مانند هزاران جوان دیگر که علاقه مند به سرنوشت کشورشان هستند، به سرنوشت ایران علاقه مند بود. او هم مانند دیگر جوانان به نتایج انتخابات اعتراض داشت.»
وی در بیان روز حادثه گفت؛ «ما هر روز با هم در تجمعات حضور پیدا می کردیم. روز حادثه به خاطر اینکه من بیماری خونی دارم، نتوانستم همراه او بروم. قرار شد تلفنی با هم در تماس باشیم.من از شب قبل دلشوره داشتم. اصرار داشتم ندا نرود. اما او نپذیرفت و همراه استادش رفت. من در طول مسیر مدام با ندا در تماس بودم. در آخرین تماس ندا گفت؛ گاز اشک آور زده اند و ما داخل یک کوچه فرعی هستیم تا سوار ماشین شویم. نزدیک ساعت شش و نیم بعدازظهر بود که استادش تماس گرفت و گفت پای ندا تیر خورده است. ما سراسیمه خودمان را رساندیم به بیمارستان شریعتی. ابتدا کسی چیزی به من نمی گفت اما وقتی فهمیدم، از هوش رفتم و دیگر چیزی متوجه نشدم.»
هاجر رستمی مطلق گفت؛ «می گویند ندا دشمن شخصی داشته است، مگر ندا چه کاره بود که دشمن شخصی داشته باشد. او نه وکیل بود، نه وزیر بود. یک جوان ساده که مانند دیگر جوانان کشورش نسبت به سرنوشت خود و جامعه اش حساس بوده، همین،»
خواهر ندا آقاسلطان نیز در پاسخ به کسانی که جان باختن ندا را کار منافقین می دانند، گفت؛ «اگر کار منافقین بوده چرا اجازه ختم نمی دهند. چرا نمی گذارند یک تالار بگیریم تا دوستان و آشنایان دور هم جمع شوند؟ حتی سالن غذاخوری که ما برای ختم بی سروصدای ندا رزرو کرده ایم، لغو می کنند.»
در پایان دیدار صمیمی حجت الاسلام کروبی با خانواده ندا آقاسلطان، کروبی گفت؛ «همه ما شریک غم شما هستیم و برای آن مرحوم از درگاه باری تعالی علو درجات را خواهانیم.»
پارلماننیوز:نماینده اصولگرای مجلس هشتم، از نارضایتی شدید نمایندگان بخصوص اعضای رایحه خوش خدمت از محمود احمدینژاد خبر داد و گفت:«این نارضایتی در جریان مراسم تحلیف،رای اعتماد به وزرا و ...خود را نشان خواهد داد.»
علی مطهری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری فراکسیون خط امام(ره)مجلس«پارلماننیوز»، با اشاره به رفتار احمدینژاد در مقابل نامه رهبری در خصوص مشایی و انتصاب او بعنوان رییس دفتر خود، اظهار داشت:«درباره ولایتپذیر بودن احمدینژاد شائبه ایجاد شده و او در این برهه، شبههبرانگیز رفتار کرده است.»
وی ادامه داد:«فضای مجلس پس از اقدامات اخیر احمدینژاد در برخورد با وزرای معترض به دلیل دفاع از مشایی و اعطای پست جدید به او بسیار منفی است و اصولگرایان حتی رایحه خوشخدمتیها از احمدینژاد ناراحت هستند.»
نماینده مردم تهران در پاسخ به این سئوال که آیا ممکن است این اعتراضات در مراسم تحلیف یا رای اعتماد خود را نشان دهد، خاطر نشان کرد:«حتما اینگونه است و این اعتراضات تاثیرگذار خواهد بود.»
پارلماننیوز: سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از آزادی 140 نفر از بازداشت شدگان حوادث اخیر خبر داد.كاظم جلالی در گفتگو با ایلنا با اشاره به بازدید كمیته وپژه بررسی وضعیت بازداشتشدگان اخیر گفت:«اعضای این كمیته امروز از زندان اوین بازدید كردند و در جریان وضعیت برخی از بازداشتشدگان قرار گرفتند.»وی با بیان اینكه 140 نفر از بازداشتشدگان حوادث اخیر با قرار كفالت و ضمانت آزاد شدند در پاسخ به این سوال كه آیا چهره های شاخص سیاسی در بین 140 نفر وجود دارند،با رد این موضوع گفت:«تعداد 140 نفری كه با قرارهای مناسب آزاد شدند كسانی هستند كه دارای اتهامات سبكتری هستند.»وی در پاسخ به این سوال كه آیا بازدید این كمیته موجب آزادی این عده شده است؟گفت:«آزادی این افراد در جریان بازدید این كمیته نبوده بلكه رایزنیهای دیروز كمیته وپژه بررسی وضعیت بازداشتشدگان اخیر با مسئولان مربوطه در آزادی آنها موثر بوده است.»تاریخ انتشار: ٦ مرداد ١٣٨٨ساعت: ١٩:٤٢
پارلماننیوز: سخنگوی كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از آزادی 140 نفر از بازداشت شدگان حوادث اخیر خبر داد.
كاظم جلالی در گفتگو با ایلنا با اشاره به بازدید كمیته وپژه بررسی وضعیت بازداشتشدگان اخیر گفت:«اعضای این كمیته امروز از زندان اوین بازدید كردند و در جریان وضعیت برخی از بازداشتشدگان قرار گرفتند.»
وی با بیان اینكه 140 نفر از بازداشتشدگان حوادث اخیر با قرار كفالت و ضمانت آزاد شدند در پاسخ به این سوال كه آیا چهره های شاخص سیاسی در بین 140 نفر وجود دارند،با رد این موضوع گفت:«تعداد 140 نفری كه با قرارهای مناسب آزاد شدند كسانی هستند كه دارای اتهامات سبكتری هستند.»
وی در پاسخ به این سوال كه آیا بازدید این كمیته موجب آزادی این عده شده است؟گفت:«آزادی این افراد در جریان بازدید این كمیته نبوده بلكه رایزنیهای دیروز كمیته وپژه بررسی وضعیت بازداشتشدگان اخیر با مسئولان مربوطه در آزادی آنها موثر بوده است.»
تاریخ انتشار: ٦ مرداد ١٣٨٨
ساعت: ١٩:٤٢
تحولات پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران به زعم بسیاری از صاحب نظران حکومت را نیز «دو شقه» کرده است. این «شکاف» به همه بخش های جمهوری اسلامی سرایت کرده و عملا پس از ایراد خطبه های دو هفته پیش نماز جمعه توسط اکبر هاشمی رفسنجانی، که سمت ریاست مجلس خبرگان رهبری را نیز برعهده دارد، به این مجلس که بالاترین نهاد انتخاباتی حکومتی است هم رسیده است.هاشمی رفسنجانی در آن خطبه ها به تببین مباحثی پرداخت که در آن به لحاظ فقهی مشروعیت «حاکم» را ناشی از رای و رضایت مردم دانست. این تفسیر از ولایت فقیه و جمهوری اسلامی، واکنش شدید جریان مخالف این تفسیر را در پی داشت. جریانی که صراحتا اعلام می کرد «مشروعیت ولایت فقیه از طرف خدا است و نه مردم».بیشتر بخوانید:هاشمی: اعتماد مردم را برگردانیم، این هدف مقدس ماست محمد یزدی، عضو فقهای شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری در گفتوگویی، شدید ترین حملات را به رفسنجانی کرد تا عملا این تصور به وجود آید که دو «تفسیر» در مجلس خبرگان رهبری در مقابل هم ایستاده اند.اما این همه ماجرا نبود، چون از دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری که زیر نظر محمد یزدی اداره می شود، هفته پیش نامه ای تحت عنوان «اکثریت مجلس خبرگان» در رسانه ها منتشر شد. محتوای این نامه علیه رئیس مجلس خبرگان – رفسنجانی- بود.در این نامه که خطاب به ملت ايران منتشر شده بود آمده است: «فصل الخطاب در امور رهبری است و هر گونه انحراف از راه و مواضع رهبری، انحراف از آرمان های انقلاب و خط اصيل امام خمينی است.»در ادامه این بیانیه آمده است: «ولايت مطلقه فقيه، استمرار راه انبياء و امامان است و ريشه در تفکر قرآنی و معارف اهل بيت عليه السلام و سابقه ممتد تاريخی از آغاز عصر غيبت کبرا تا کنون دارد.»صادر کنندگان این نامه با اشاره به آقای رفسنجانی نوشته اند: «بسياری از علما و نخبگان و شخصيت ها و دلسوزان نظام انتظار دارند که رئیس محترم مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخيص مصلحت نظام که همواره با تدبير و فراست در کنار امام و رهبری به حل مشکلات و معضلات کمک کردهاند در شرايط کنونی نيز با پشتيبانی بيشتر و شفاف تر از ولايت فقيه و بيانات رهبری در اين شرايط حساس دشمنان اسلام و نظام و کينه توزان و بدخواهان و فرصت طلبان را در نقشه شيطانی برای آسيب به وحدت و همدلی ناکام گذارند.»اما این حملات علیه رفسنجانی بی واکنش نماند. آیت الله علی محمد دستغیب، از مراجع بنام شیراز و از اعضای خانواده روحانی و بانفوذ دستغیب، با صدور پیامی «شدیداللحن» به نامه منتسب به اکثریت اعضای مجلس خبرگان رهبری واکنش نشان داد و از آنها خواست عذرخواهی کنند و به خواست ملت برگردند.در ابتدای این اطلاعیه به نامه منتسب به «اکثریت خبرگان» اشاره شده و آمده است: «بيانيه اى را مشاهده كردم كه جمعى از نمايندگان مجلس خبرگان رهبرى صادر كرده اند. اينجانب به عنوان يكى از اعضای خبرگان و منتخب مردم فارس عرض مى كنم: مى فرماييد چهل ميليون نفر در انتخابات شركت كردند. اما سؤال اينجا است كه سخن اكثريت ايشان اين است كه رأى ما كجا رفت؟ اگر شما به اين خواسته آنها احترام مى گذاشتيد و اهميت مى داديد كه الان هم دير نشده، چنانچه صندوقى باقى باشد بازشمارى مى كرديد، بر شما معلوم مى شد كه خواست آنها غير عقلايى نبوده.»این عضو مجلس خبرگان با اشاره به بخشی از نامه که در مورد آقای رفسنجانی بود آورده است: «شما آیت الله هاشمى رفسنجانى را نصيحت كرديد، اما ظاهرا فراموش كرده ايد كه بعد از فوت امام امت بدون فوت وقت و با وجود حضرات آيات صافى گلپايگانى و اردبيلى و مشكينى و امينى و ديگر بزرگان از علما، ايشان براى حفظ نظام همه توان خود را گذاشت و با سخنان خود خبرگان را آماده كرد كه به حضرت آيت اللَّه خامنه ا ى رأى بدهند، با آن حساسيت زمانى كه يقيناً مكتوب است، آنگاه كسى نگفت خلاف نظام سخن مى گويد و خلاف نظام عمل مى كند، موجب تفرقه شده، اما اكنون كه حقايقى بر خلاف ميل شما مى گويد و بر همه شما خوب واضح است كه حقيقت چيست، حالت اعتراض داريد. اين انصاف است؟ پس غرض از اين بيانيه حفظ نظام نيست.»در همین زمینه نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری نیز در واکنش به این بیانیه گفت: «بیانیه صادر شده توسط خبرگان بیانیه مجلس خبرگان نیست».آیت الله هاشم زاده هریسی با بیان اینکه اگر عده ای از اعضای مجلس خبرگان جمع شده و بدون حضور اعضای آن بیانیه ای صادر نمایند این بیانیه، بیانیه مجلس خبرگان نیست بلکه بیانیه تعدادی از نمایندگان مجلس خبرگان است.وی بابیان اینکه نمایندگان مجلس خبرگان حق دارند هرگونه بیانیه ای را صادر نمایند افزود: «جمع آوری تلفنی امضا و آن هم در حالی که بیشتر اعضای خبرگان در شهرهای مختلف پراکنده شده اند نمی تواند به عنوان بیانیه این مجلس به حساب آید».هاشمزاده هریسی اظهارداشت: «بدون هیچ شکی، مسئولین کشوراسلامی هر گونه عمل کنند به نام اسلام تمام می شود، که باید مراقب باشیم ایران اسلامی را به الگوی کشورهای دیگر تبدیل کنیم».اما در سوی دیگر میدان، «ائمه جمعه استان های فارس و کهکیلویه و بویراحمد ومسئولان ستادهای نماز جمعه این استان ها» بودند که تلویحا مقابل آیت الله دستغیب، نماینده مجلس خبرگان از استان فارس قرار گرفتند.این جمع طی بیانیه ای از رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس جمهور خواستند که «بیش از پیش از رهبر معظم انقلاب اسلامی تبعیت کنند».به گزارش خبرگزاری مهر، در این بیانیه آمده است: «از ریاست محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام انتظار داریم که همچنان در تبعیت سکان دار کشتی انقلاب نهایت سعی و تلاش خود را به عمل آورده و با توجه به سخنان گهربار حضرتعالی در نقش نخبگان در تحقق آرامش وامنیت جامعه و مراقبت از گفته ها و نگفته ها و جلوگیری از به وجود آمدن شکاف و اختلاف در جامعه نقش موثر خود را مجددا در صحنه سیاسی کشور ایفا نمایند.»در ادامه این بیانیه آمده است: «ضمنا از آقای احمدی نژاد می خواهیم که با تبعیت شفاف و بی چون و چرای فرامین حیات بخش آن رهبری حکیم از پیش آمدن هرگونه شائبه عدم تمکین از رهبر انقلاب و سوءاستفاده بدخواهان جدا خودداری نمایید».ناآرامی ها در ایران پس از اعلام نتایج انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری به اوج خود رسید و دستگیری ها و کشته شدن تعدادی از معترضان در ناآرامی های اخیر جمهوری اسلامی را – حتی به گفته برخی از سیاستمداران درون حکومت- با «بحران» مواجه کرده است.نامزدها منتقد دولت احمدی نژاد، نتایج اعلام شده توسط وزارت کشور دولت نهم را نپذیرفتند و روند برگزاری سالم انتخابات را به چالش کشیدند. وزارت کشور و شورای نگهبان محمود احمدی نژاد را برنده انتخابات اعلام کرده اند اما برخی رقبای آقای احمدی نژاد در انتخابات و بسیاری از هواداران آنها این نتیجه را ناشی از «تقلب» میدانند و قبول ندارند. میرحسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزده جریان اصلاح طلب دولت برآمده از این انتخابات را «نامشروع» خواندند و به اعتراض خود ادامه دادند.حمایت آیت الله خامنه ای از نتایج انتخابات در چندین نوبت سبب شد تا اعتراضاتی علیه رهبری جمهوری اسلامی نیز بالا گیرد.در قانون اساسی جمهوری اسلامی رهبری توسط مجلس خبرگان انتخاب و تحت نظارت این مجلس باید باشد.هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان رهبری از این جهت مورد توجه بسیاری از نیروها بود. برخی از تحلیلگران معتقدند، سخنان رفسنجانی به نوعی تبیین نوع نگاه وی و همفکرانش در مجلس خبرگان به «ولایت فقیه» بود که با واکنش جریان مخالفش روبهرو شده است.بسیاری از معترضان به نتایج انتخابات نیز سخنان علی اکبر هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه را به نفع خود تعبیر کرده اند.اما چنانچه واقعا دو تفسیر مختلف از ولایت فقیه در مجلس خبرگان وجود دارد و چنانچه حامیان این دو تفسیر با یکدیگر اختلافی جدی دارند، باید در روزهای آینده دید «رو در رویی» این دو تفسیر چه سمت و سویی خواهد گرفت و ممکن است به سود چه کسی پایان پذیرد.
محمود احمدی نژاد و اسفندیار رحیم مشایی بهروز کارونیمحمود احمدی نژاد، رئيس جمهوری اسلامی ايران، در پی کناره گيری اسفنديار رحيم مشايی از معاونت اول رياست جمهوری، او را به سمت مشاور و رييس دفتر خود منصوب کرد.کناره گيری اسفنديار رحيم مشايی پس از دستور آيت الله علی خامنه ای، به محمود احمدی نژاد برای برکناری او صورت گرفت. اين در حالی بود که محمود احمدی نژاد از برکناری معاون اول خود اجتناب کرد.در همين حال، ۲۰۰ نماينده مجلس شورای اسلامی با امضای نامه ای خطاب به محمود احمدی نژاد، خواستار اصلاح رفتار وی در راستای تبعيت از فرامين رهبر جمهوری اسلامی ايران شدند.سيامک طاهری، روزنامه نگار در تهران، درباره اقدامات محمود احمدی نژاد که اعتراض برخی از هوادارانش را نيز برانگيخته است، به « راديو فردا» می گويد:مسئله اختلاف در سطوح بالای حاکميت از يک سال پيش خيلی جدی شده بود و بعد از وقايع مربوط به انتخابات رياست جمهوری، اين مسئله شکل ديگری پيدا کرد.آقای خامنه ای در خطبه های نماز جمعه تاکيد کرد که نظراتش به آقای احمدی نژاد نزديک تر است. شايد بعضی ها به اين جمله دقت نکرده باشند، اما رهبر می خواست بگويد ضمن اين که کاملا با آقای احمدی نژاد هم نظر نيست و با او اختلافاتی هم دارد، ولی با اين همه، او را به ساير کسانی که در طرف مقابل قرار دارند، ترجيح می دهد.اين مسئله امروز خود را به صورت ديگری نشان می دهد. واقعيت اين است که فشار از پايين بر روی سطوح بالای حاکميت تاثير گذاشته است و مرتب نيروهای جديدی به صف معترضين می پيوندند، وقتی روحانيون طراز اول با اين وضعيت مخالفت می کنند، وقتی کسانی مانند آقای دستغيب و باهنر اين چنين نسبت به حاکميت اعتراض می کنند، معلوم است که حاکميت بايد کاری انجام دهد.از طرفی، صحبت های آقای مشايی در گذشته با واکنش های شديد بخش های وسيعی از اصولگرايان مواجه شده بود و از طرف ديگر، آقای احمدی نژاد هم به يکدندگی و لجبازی شهره آفاق است و آقای مشايی هم از دوستان و بستگان بسيار نزديک اوست، طبيعی بود که با چنين وضعيتی، رهبر بخواهد به آقای احمدی نژاد ضربه شصتی نشان دهد. درنتيجه، کار به اينجا کشيد که می بينيد.می توان گفت اين شکاف جديدی است و رهبر هم اشاره کرد که بايد جلوی گسترده تر شدن اين شکاف گرفته شود، ولی مسلم است که اين يک شکاف جدی است و آنچه در دولت و حاکميت می گذرد، مانند يک ماشين زه وار در رفته است که در چرخش چرخ هايش صدايی از هر گوشه بلند می شود.به نظر شما، اين شکاف چه سرانجامی خواهد داشت و چه نتايجی به بار می آورد؟عمق و گستردگی اين شکاف در درجه اول به حرکت مردم بستگی دارد، چون حرکت از پايين تاثير خود را بر بالا گذاشته است و اين تاثير ادامه خواهد داشت. البته اين شکاف را بايد يک شکاف فرعی در نظر گرفت و شکاف اصلی بين مردم و حاکميت است.به نظر می رسد پس از معرفی محمود احمدی نژاد به عنوان رييس جمهور آينده، او در سياست هايش نسبت به متحدان سابق خود بی توجه است و حتی به نامه رهبر در مورد اسفنديار رحيم مشايی توجهی نکرد تا اين که نامه علنی شد و آقای مشايی از سمت خود استعفا داد، نه اين که محمود احمدی نژاد او را بر کنار کند. شما نحوه رفتار و عملکرد محمود احمدی نژاد را چگونه ارزيابی می کنيد؟اين مسئله جديدی نيست. وقتی در دوره گذشته هم بر سر جمله آقای مشايی درباره مردم اسراييل، رهبر همين گونه برخورد کرد، آقای مشايی در نامه ای که به رهبر نوشت، از موضع خود عدول نکرد و فقط گفت نظر شما را می پذيرم و اجرا می کنم، نه اين که با نظر شما موافقم.اين مسئله نشان می دهد يک اختلاف نظر ديدگاهی وجود دارد. بايد به اين مسئله توجه داشت که در کشور ما از مدت ها پيش چند تضاد شکل گرفته است؛ تضاد بين روحانيون و غير روحانيون، تضاد روحانيون با سپاهی ها، تضاد طبقاتی و همچنين تضاد فرهنگی بين حاکميت و جامعه.جامعه ما جامعه چند صدايی و چند فرهنگی است که حاکميت تنها نماينده يکی از اين فرهنگ ها است. اين تضادها و درگيری های مختلف درون جناح های حاکميت و بين حاکميت و مردم و بين ارگان های حاکميت وجود دارد و هر دفعه به شکلی بروز می کند.آنچه مسلم است، اين که ترکيب حاکميت به اين شکل برای دوران طولانی نمی تواند به راه خود ادامه دهد. حاکميت نمی داند در شرايط فشار از پايين، جريان را چگونه مديريت کند. اکنون حاکميت تحت فشار شديد قرار دارد و در درون خود نيز شکاف های عميق دارد و در اين شرايط، مديريت و سازمان دهی تغييرات کار بسيار مشکلی است و ما بايد منتظر تضادها و شکاف های جديدتری باشيم.
آش به شدت شور شده استتهمت پراکنی سران کودتا، داد ضرغامی را هم درآوردهرچند صدا و سیما در مدتی که از تقلب انتخاباتی 22 خرداد میگذرد، در حمایت از این تقلب بزرگ و وضعیت کودتاگونه ی پس از آن کم نگذاشته است، ولی ظاهرا آش آنقدر شور شده و روند توهینها و اتهام پراکنیهای سران کودتا به جایی رسیده که از آستانه ی رئیس صدا و سیما هم خارج شده است. از این رو عزت الله ضرغامی امروز یادداشتی را در واکنش به اتهاماتی که ذوالنور (نماینده ولی فقیه و فرمانده بسیج) به همسر شهید باکری وارد کرده بود، منتشر کرد و از منصوب ولی فقیه در سپاه پرسید: زمان جنگ کجا بودی؟متن کامل یادداشت ضرغای را در ادامه بخوانید:از جنگ و قصه های آن گفتن، آن هم این موقع بلاخیز و نیز وقت بلاسوز چه حکایتی است؟وقتی که با چشمی اشک و دیگری خون، غمنامه جانسوز همسری از تبار یاران شهید را میخوانم دلم سخت طوفانی است و چشمانم بارانی. شبهای پادگان الله اکبر، شبهای دوکوهه، غروبهای گلف و زمین داغ و آسمان پر از فتنه و ذهن پر از تلواسه های دائم ماندن و یا رفتن یاران. چه کسی پناه آن جان پناهان بود. آن غزلوارههای ناب مردانگی و بینیازی که بودن را عزت بخشیدند و خوشنام و گمنام رفتند تا میراث خواران منفعت طلب و ناآگاه و زشت گو بر شما بتازند و فکر کنند که لب ریخته هاشان نصاب بهشت است و جهنم.تبار شما را میشناسم از مهدی و حمید باکری و همت و خرازی و صیاد شیرازی تا بروجردی و کاظمی و باقری و متوسلیان و داوود کریمی و تا ... و کیست که به این مدعیان بگوید کجا دانند حال ما سبکباران ساحلها؟! و بیاختیار یادم افتاد که در قحط سال هیزم، انقلابیون که پایشان کنار شومینه هنگام صرف قهوه عصرانه سوخت در پایان قائله مستنطق ما شدند که هنگام انقلاب کجا بودند؟ و این حکایت روایت تابسوز همه دورانها بوده است و انگار بنا است بماند.با بغض میپرسم حال شما در شب عملیات کدام بود. عشق آمیخته با ترس و یا بیم ممزوج با کمال طلبی و استعلاجویی و چه کسی میداند حال شما همسران شهدا کدام بود؟ شما یاران شهدا که داغ شقایق دیدهاید.کدام حالت وصف شما بود ای زینبیان زمانه در هنگامه عملیات والفجر، محرم، مسلم تا مرصاد و کدام خواهد بود تا چه میدانم در چه روزی و عملیاتی دیگر.اینک چه شده که درد و داغ شما را و نالهتان را به آسمان برده اند و چنان به خشمتان آورده اند که به درد مینویسید «من همسر شهید باکری هستم.»مگر آفتاب، مگر آب، مگر آبرو باید از خود بگوید.آنگونه که همت را و حمید و متوسلیان را میشناسم اینان را یادم نمیآید. کجای جنگ و چه وقت جنگ بوده اند. این صداهای مبهم چیست که تا این هنگام عمر به گوشم نرسیده اند، من که در غروب فاو میخواندم: عصر عاشورا زینب کبری میدهد ما را درس جانبازی.شهادت میدهم به یا زهراهای مطهر و عطر معطر جنگ که اگر شما نبودید یاران ما که جهان تنگشان بود چنین شیراوژن به جبهه خصم نمیشتافتند و اینکه میگویند اگر یاران رفتند زندگی را زمین بگذارید چه حرفی است اینان مگر جوکیان هندند که میگویند اگر مرد از دار دنیا رفت زن هم باید بمیرد و ...بدا به حال ما که ماندیم و دیدیم روزگار پوستین وارونه پوشیدن احکام و مسلمات دین از سوی جماعتی طلبکار و مدعی تا از راه رسیده که بر همسران یاران ما بی محابا میتازند.باشید سرافراز به نام، بمانید در مسیر تابناک اسلام ناب محمدی (ص) راه منیر یارانمان را همچنان سربلند، شجاع و فاطمی ادامه دهید که میدهید. به همین سادگی.
پیکر محسین روح الامینی از بازداشتی های 18 تیر دو روز پیشتر تحویل خانواده اش شده بود
روزنامه اعتماد چاپ تهران گزارش داده است که امیر جوادی فر که در جریان اعتراضات روز 18 تیر دستگیر شده بود در زندان جان باخته است.
این روزنامه اصلاح طلب روز یکشنبه نوشت که مقام ها به خانواده امیر جوادی فر، دانشجوی مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد قزوین، اطلاع داده بودند که پیکر او را ساعت نه صبح روز یکشنبه تحویل بگیرند.
به گزارش روزنامه "سرمایه" چاپ تهران جسد اکنون تحویل خانواده وی شده و قرار است صبح دوشنبه در بهشت زهرا دفن شود.
به گزارش "اعتماد" آقای جوادی فر روز 18 تیر به علت شکستگی بینی و دست به بیمارستان منتقل شد و بعد از دریافت معالجات اولیه دستگیر و زندانی شد. اما جزئیات درباره علت مرگ او نیز همچون بسیاری دیگر از قربانیان خشونت های اخیر در دست نیست.
دو روز پیشتر پیکر یکی دیگر از کسانی که در زندان جان باخته است تحویل خانواده او شد.
محسن روح الامینی، 25 ساله و فرزند عبدالحسین روح الامینی - که در دوران انتخابات ریاست جمهوری ایران از مشاوران محسن رضایی بود - در اعتراضات 18 تیر در تهران بازداشت شده بود.
تظاهرات 18 تیر امسال به مناسبت دهمین سالگرد سرکوب جنبش دانشجویی سال 1378 در اطراف دانشگاه تهران برگزار شد که نیروهای امنیتی با برخورد مانع از برگزاری مسالمت آمیز آن شدند.
با انتشار تدریجی خبر درگذشت برخی از کسانی که در جریان ناآرامی های پس از انتخابات ایران دستگیر شده بودند نگرانی ها در مورد سرنوشت سایر بازداشتی ها به شدت بالا گرفته و حتی از سوی برخی چهره های محافظه کار حامی دولت نیز مطرح شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا باهنر نائب رئیس مجلس شورای اسلامی گفته است که "نگران سرنوشت سایر زندانیان هستیم" و اینکه "کلیه موارد اینچنینی، مانند بازداشت ها و مرگ افراد به طور جدی پیگیری می شود."
قبلا 20 نماینده اصلاح طلب مجلس از وزیر اطلاعات خواسته بودند در مورد اتهامات بازداشت شدگان توضیحاتی ارائه دهد.
به گزارش روزنامه "اعتماد" قرار است هفت نماينده مجلس صبح دوشنبه در بازدید از زندان اوين و زندان شهيد رجايی کرج، بررسی وضعيت جسمی بازداشت شدگان سياسی و مطبوعاتی را آغاز کنند.
حمید رضا کاتوزیان دیگر نماینده مجلس از تهران به خبرگزاری ایلنا گفته است: "مردم زنگ می زنند و به ما شکایت می کنند و می پرسند چرا فورا نسبت به مرگ جوانان و تظاهرکنندگان اقدام نمی شود."
وی تاکید کرد که پیکر محسن روح الامینی در حالی تحویل داده شده که "مضروب" بوده و افزود "مقام ها باید پاسخگو باشند."
در پی اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری 22 خرداد که محمود احمدی نژاد با اکثریت 63 درصدی برنده آن اعلام شد، صدها هزار نفر به خیابان ها ریختند و دولت را به تقلب در انتخابات متهم کردند.
آمارهای رسمی از مرگ حداقل 20 نفر و بازداشت صدها نفر حکایت دارد اما گروه های حقوق بشر و معترضان نگرانند شمار کشته ها و بازداشتی ها بسیار بیش از این باشد.
میرحسین موسوی و مهدی کروبی نامزدهای انتخابات و حتی برخی از علمای بلندپایه شیعه خواستار پایان بدرفتاری با زندانیان و آزادی فوری همه آنها شده اند، درخواستی تاکنون بی جواب مانده است.
منبع:
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2009/07/090726_si_ir88_victims_javadifar.shtml
وزیر اطلاعات ایران با فرمان محمود احمدی نژاد از سمت خود عزل شد
پرویز سروری، یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران عزل وزیر اطلاعات این کشور توسط محمود احمدی نژاد را "ناشی از عدم اطلاع دقیق رئیس جمهوری از وضعیت امنیتی کشور" خوانده است.
آقای سروری به خبرگزاری مهر گفته است: اقدام به برکناری غلامحسین محسنی اژه ای وزیر اطلاعات، اقدامی نسنجیده بود زیرا ۸ روز بیشتر به پایان عمر دولت نهم باقی نمانده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران گفته که "ما سندی در دست نداریم ولی آنگونه که شنیده ایم ظاهرا عزل وزیر اطلاعات به دلیل مخالفت عده ای از وزیران در تاخیر در برکناری اسفندیار رحیم مشایی از سمت معاون اولی رئیس جمهور، پاسخ دیرهنگام احمدی نژاد به نامه رهبر ایران ، مخالفت با اداره کابینه توسط آقای مشایی و انتخاب او به سمت مسئول دفتر آقای احمدی نژاد بوده است."
محمود احمدی نژاد، در واپسین روزهای عمر کابینه نهم جمهوری اسلامی، روز یکشنبه چهارم امرداد، غلامحسین محسنی اژه ای وزیر اطلاعات این کشور را از کار برکنار کرد.
تاکنون ۱۱ وزیر کابینه نهم تغیییر کرده اند. ۱۰ نفر از وزرا یا استعفا کردند و یا از سوی آقای احمدی نژاد عزل شدند؛ یکی (علی کردان، وزیر سابق کشور) پس از استیضاح از سوی مجلس، موفق به کسب رای اعتماد مجدد نشد و جمال کریمی راد، وزیر سابق دادگستری نیز در تصادف رانندگی درگذشت.
در طول چهار سال گذشته بجز وزیران، تعدادی دیگری از اعضای کابینه از جمله رئیس کل بانک مرکزی (دو بار) رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری نیز توسط آقای احمدی نژاد تغییر کرده اند.
این حجم از عزل و برکناری در طول تاریخ سی ساله جمهوری اسلامی بی سابقه است.
در میان وزرایی که آقای احمدی نژاد طی چهار سال گذشته عزل کرده، برکناری وزیر اطلاعات ایران واکنش گسترده تری داشته است.
در پی تعلل آقای احمدی نزاد از پذیرش حکم حکومتی آیت الله خامنه ای در برکناری اسفندیار رحیم مشایی از معاون اولی ریاست جمهوری، برخی از رسانه های ایران گزارش دادند که در جریان جلسه هیات دولت میان آقای احمدی نژاد و برخی از اعضای کابینه اش از جمله وزیر معزول اطلاعات، درگیری لفظی صورت گرفته بود.
منبع:
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2009/07/090727_mg_react_ahmadinejad_ezhehie.shtml
آیتالله علیمحمد دستغیب، از مراجع بنام شیراز و از اعضای خانوادهی روحانی دستغیب، با صدور پیامی شدیداللحن به نامهی منتسب به اکثریت اعضای مجلس خبرگان رهبری واکنش نشان داد و از آنها خواست عذرخواهی کنند و به خواست ملت برگردند.ا
به گزارش «موج سبز آزادی» متن کامل پیام آیتالله دستغیب به نقل از سایت ایشان در ادامه میآید:ا
بيانيهاى را مشاهده كردم كه جمعى از نمايندگان مجلس خبرگان رهبرى صادر كردهاند. اينجانب به عنوان يكى از اعضای خبرگان و منتخب مردم فارس عرض مىكنم: مىفرماييد چهل ميليون نفر در انتخابات شركت كردند. اما سؤال اينجا است كه سخن اكثريت ايشان اين است كه رأى ما كجا رفت؟ اگر شما به اين خواسته آنها احترام مىگذاشتيد و اهميت مىداديد كه الان هم دير نشده، چنانچه صندوقى باقى باشد بازشمارى مىكرديد، بر شما معلوم مىشد كه خواست آنها غير عقلايى نبوده.ا
بعضى افراد فكر مىكنند كه دفاع از خطبه روز جمعه 26/4/88 آيةاللَّه هاشمى دفاع از شخص هاشمى و مقابله با مخالفين هاشمى است، در صورتي كه هر شخص فهيم اين خطبه را تقدير مىكند و نقطه قوّت جهت استمرار جمهورى اسلامى ايران مىداند، چون مطالب جناب آقاى هاشمى همان مطالبات مردم است كه امام امت(رحمه الله) براى آنها احترام قائل بود
شما آية اللَّه هاشمى رفسنجانى را نصيحت كرديد، اما ظاهراً فراموش كردهايد كه بعد از فوت امام امت (رحمه الله) بدون فوت وقت و با وجود حضرات آيات صافى گلپايگانى و اردبيلى و مشكينى و امينى و ديگر بزرگان از علما، ايشان براى حفظ نظام همه توان خود را گذاشت و با سخنان خود خبرگان را آماده كرد كه به حضرت آيةاللَّه خامنهاى رأى بدهند، با آن حساسيت زمانى كه يقيناً مكتوب است، آنگاه كسى نگفت خلاف نظام سخن مىگويد و خلاف نظام عمل مىكند، موجب تفرقه شده، اما اكنون كه حقايقى بر خلاف ميل شما مىگويد و بر همه شما خوب واضح است كه حقيقت چيست، حالت اعتراض داريد. اين انصاف است؟ پس غرض از اين بيانيه حفظ نظام نيست.
شما توصيه به اخلاق مىكنيد. خوب بود از آن همه خلاف شرعها كه در مناظره تلویزيونى روى داد، نهى مىكرديد، و خوب بود شما به شكنجههاى نامشروع در زندانها كه هر روز جسدهايى تحويل داده مىشود، اعتراض مىكرديد. مطمئن باشيد كه مردم اگر با آنها به صداقت رفتار شود، همه مخلص علما و روحانيون صادق هستند. شما را به خدا، هنوز هم دير نشده، در عوض اينهمه تهمتها، سركوبها، نسبت ارتداد دادن، ضد ولايت فقيه خواندن، نسبت به عمال خارجى دادن و متهم كردن افراد به دستور گرفتن از خارج و براندازى نظام و هر شخصيت و يا جمعيتى را به نحوى از اطراف خودتان دور كردن؛ بياييد در عوض اين كارها، دست مهر و محبت به سر مردم بكشيد، زندانيها را آزاد كنيد، عذرخواهى كنيد، با آزادى آنها به خواست اكثريت گوش دهيد. ببينيد چقدر لذت مىبريد از دوستى، از محبت واقعى، از رحمت خداوند.
ضمناً قابل توجه اينكه بيان مىشود اعترافاتي در زندان صورت گرفته به عنوان مدرك جرم، بايد گفته شود كه هيچ مرجعى چنين فتوايى جهت صحت چنين اعترافاتى نمىتواند بدهد. لذا از نظر شرعى و قانونى مدرك نمىباشد.
اللّهمّ اجعل عواقب امورنا خيراً
سيد على محمّد دستغيب
4/5/88